Huidverzorging en mannen; kom over de drempel bij LijfStijling!

Huidverzorging en mannen; dit is niet direct een onderwerp waar mannen het onderling of thuis met hun partner over hebben. Maar … kom eens over de drempel bij ons in de salon! 

Vroeger was huidverzorging alleen voor vrouwen. De man waste zijn gezicht met water en zeep of onder de douche en dat was het. Eventueel nog een lik creme erop en klaar was Kees! Maar dat is tegenwoordig echt anders.

Ook mannen zijn zich steeds bewuster van het belang van een goede huidverzorging. Jij wilt er toch ook goed verzorgd uitzien met een gezonde uitstraling en als het even kan met zo min mogelijk rimpels, wallen of oneffenheden? En wat denk je van lekker even ontspannen bij ons in de stoel? Alleen dat is al een feest na een drukke werkdag. Mijn man vindt het in ieder geval heerlijk! Eerst was het een “must”, want er moest natuurlijk geoefend worden, maar nu …

Voorkomen is beter dan genezen

Je huid is het grootste orgaan van jouw lichaam. En net zoals je misschien aan krachttraining doet, gezond eet en voldoende slaapt om jouw organen gezond te houden, geldt dat ook voor de huid. Zorg dat het routine wordt! Een gezonde huid draagt bij aan jouw zelfvertrouwen en uitstraling. Je bent nooit te oud om te beginnen!

Mannen beginnen vaak later met een adequate huidverzorging dan vrouwen, omdat ze vaak pas in actie komen op dit vlak als er een probleem is. Nu loopt het verouderingsproces (verminderen vetweefsel, elastine, collageen) bij heren langzamer dan bij vrouwen, dus dat is een geluk. De huid van de man is ruim 1/5e dikker dan bij vrouwen. Maar … dit wil niet zeggen, dat ze minder gevoelig is voor bijvoorbeeld de zon, of de effecten van roken en drinken. Het verouderingsproces verloopt trager dan bij vrouwen, maar de rest helaas niet. Omdat de porien in de huid bij mannen vaak groter zijn, blijft er ook eerder vuil en talg in zitten. Het peelen van de huid is daarom nóg belangrijker bij de mannen.

Wil jij ook een gezonde en verzorgde uitstraling? Maar je weet niet precies wat je moet doen? Maak dan eens een afspraak bij ons in de salon. We zullen eerst een huidmeting uitvoeren met onze “Skinscout” en vervolgens krijg je van ons een huidadvies. We vertellen je hoe je thuis het beste aan de slag kunt met de huidverzorging en hoe je dit kan combineren met een behandeling in de salon. Ook is het mogelijk om direct een behandeling te boeken.

Een aantal tips!

Naast behandelingen en het gebruik van goede gezichtsverzorgingsproducten zijn er meer manieren om jouw huid in goede conditie te houden. Een aantal tips:

  1. gevarieerd en gezond eten is een must. Dit heeft namelijk invloed op de huid. Vitamines die belangrijk zijn voor jouw huid zijn: vitamine D, C, B8, B5, B2 en vitamine A. Lees meer over het belang van voedingssupplementen. Ook op de website van BeautySupps vind je meer info.
  2. overmatig alcoholgebruik is een aanslag op je lichaam, dus ook op je huid. Je wordt er sneller ouder door en rimpels zie je veel eerder. Opletten dus!
  3. en dit geldt ook voor roken. Roken zorgt voor een overmaat aan vrije radicalen in het lichaam. Het gebruik van een anti-oxidant als voedingssupplement én een verzorgende creme met anti-oxidanten is dan te adviseren.
  4. Nadat je in een rokerige ruimte bent geweest, is het daarom belangrijk om je gezicht goed te reinigen en een passende creme te gebruiken; zo kan jouw huid in de nacht herstellen.
  5. Veel heren vinden dit onzin, maar gebruik dagelijks een goede zonnebrandcreme. Dit maakt echt een verschil tussen een verouderde huid en een strakke huid; zeker op latere leeftijd.
  6. Sporten is fantastisch voor de huid. Er is dan sprake van een hogere zuurstofcirculatie. De huid krijgt dan de kans om zich te beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf en te herstellen.
  7. Eén van de belangrijkste tips: drink veel water. Dit houdt de stofwisseling goed op gang en dat komt het hele lichaam ten goede.

Maak snel een afspraak via het contactformulier of bel met 06-20299616.

Ook de heren zijn op onze beide locaties van harte welkom: Maren-Kessel (gem. Oss) en Vught